Ennek az oldalnak az ötlete 2013-ban született meg. Akkor még csak a logó képe volt meg. A kreatív gondolkodás szerepét vizsgáltam éppen a mindennapi életben. Abban az évben mediátor képzésre jártam. A tanítási módszert annyira vonzónak találtam, hogy több kurzust is elvégeztem. Az egyik képzési nap végén pattant ki az ötlet, gyakorlatilag megjelent előttem a kép, csak le kellett rajzolnom. A honlapra azonban, különböző külső tényezőknek köszönhetően, 7 teljes évet kellett várnom. Most azonban eljött a pillanat, hogy a világ elé tárjam.

Az életem igencsak kanyargósan alakult. Tulajdonképpen megírhatnám a Murphy kézikönyvet, mert a legtöbb esetben produkáltam a Murphy törvényszerűség minden tünetét. Azonban ez sem tántorított el. Nem adtam fel a bátorságomat. Ha nem sikerült valami, mentem tovább. Ha sikerült, akkor is. 😊 Mert egyre inkább rájöttem a régen ismert titokra, hogy minél többet tudunk, annál több megismerendő áll még előttünk. Én pedig széles spektrumban akartam megismerni a világot, hogy megtaláljam benne a helyemet.

Van néhány vezérelvem:

„Ha elértem egy minőséget, akkor azt önszámtanból nem adom fel."

„Csináljuk, legfeljebb sikerül.”

Ennek az önbeteljesítő mondatnak köszönhetem a bátorságomat. Tudtam, és tapasztaltam is számos esetben, hogy a legjobb projektbe, a legalaposabban előkészített tervbe is bele lehet bukni. Mert nem csak rajtunk múlik a végeredmény. A legtöbb, amit tehetünk, hogy partnereket szerzünk, és maximálisan beletesszük a magunk részét. Reméljük, hogy jó társakat találtunk, ezért ők sem cselekszenek másképpen. Persze az élet ezt koránt sem igazolja mindig, de akkor is kockáztatni kell, mert alig van olyan terület, amit egyedül tudunk véghezvinni. Amikor pedig sikerül a vágyott eredmény, az tényleg nagyszerű élmény.

Harmadik mozgatóerőm:

„Szót érteni a földművestől a Királyig.”

Persze szimbolikus értelemben. Minden munkám arra épül, hogy a legkülönbözőbb emberekkel dolgozom együtt. Ezért mindegyik „nyelvén” tudnom kell beszélni. A magánemberként hozzám fordulótól, a munkavállalón és vállalkozásokon át, a vezetőkig. Tanácsadóként érteni a szempontjaikat, a céljaikat. Azt, hogy mi mozgatja, mi motiválja őket az adott helyzetben.

Mivel életem meghatározó része telt művész környezetben és a médiában, a kommunikációról sem tudtam lemondani. Ezért a honlapon a tanácsadói, szakmai kompetenciák mellett, számos interjút, beszélgetést is talál az oldalra érkező. Érdekes adásokat a 7 év archívumából, a Civil Rádióban Merítés címmel készült műsoromból. Számos szakmai cikket, ismeretterjesztő írást, portrét. Érdemes ezekkel is megismerkedni. A sok-sok év alatt, nagyon sok érdekes emberrel készítettem anyagot.

Rólam, az életem kacskaringós útjáról, az itt található 3 cikkből lehet sokat megtudni. Azoknak ajánlom, akik a kíváncsiságon túl, a cikkekből kiolvasható tanulságokat is szívesen megismerik.

Videók sem hiányozhatnak. A 40 plusz tulajdonosának, Koch Máriának köszönhetően, néhány fontos témáról alkalmam nyílt szakemberként beszélni.

A weboldal igyekszik mindazt bemutatni, ami én magam vagyok. A tudásomat, a képességeimet, azt, amiben mások rendelkezésére állok. A média tartalommal pedig az a vágyam teljesül, ami sokakban ott szunnyad, nyomot hagyni a világban. Olyan nyomot, amit érdemes megismerni…

Csaba Beatrix

Végre összeállt minden

Részben kíváncsiságának, részben annak köszönheti jelenlegi komfortos élethelyzetét, hogy fiatal kora óta vonzódott a fővároshoz. 15 éves vágya teljesült, amikor Budapestre, az MTV-hez hívták dolgozni.

Egy szabadlelkű ember mindig a szabadságot keresi

Ha megkérdeznéd ki is Csaba Beatrix, nehéz lenne egyértelmű választ adni. Talán a legközelebb az áll az igazsághoz, hogy sok szempontú, komplex életet élő ember és coach.

Aki megérezte a tudás örömét

Célja, hogy bárkivel szót értsen, aki segítségért fordul hozzá. Az olthatatlan tudásvágy inspirálja a szakmai és személyes fejlődésre. Csaba Beatrix humánerőforrás rendszerfejlesztő és stratégiai szakértő volt a vendégünk.

Szakmai kompetenciák és elismerések